We leven in een tijd van een grote verschuiving. Van loslaten en opnieuw beginnen en meer te leven vanuit ons hart. Om opnieuw te beginnen moet je eerst opruimen. Het effect van ontspullen is groot. Mensen nemen hun leven onder de loep en ontdekken dat rust en vrede niets te maken hebben met spullen of de vierkante meters die je bezit. Er zijn ook mensen die zich afvragen of ze wel voor hun gevoel mogen kiezen of dat ze dan egoïstisch zijn. Of het gras dan ook daadwerkelijk groener is of dat het alleen maar zo lijkt.

Maar weet je, nog nooit is iemand of de wereld beter geworden van angst of schuld. Van twijfel. Angst en schuld maken dat je in een tweestrijd belandt. Dat je in een spagaat blijft hangen met je werkelijke gevoel. Met waar je goed in bent, waar jij je voor in wilt zetten om de wereld een beetje mooier te maken en waarom je los wilt komen van alle ballast, zoals te veel spullen en pijnlijke herinneringen wellicht.

Wat houdt je tegen?

Haal de angel uit je twijfel, pak aan wat je tegenhoudt. Neem van mij aan, proefondervindelijk wijs geworden, dat eens je die angel te pakken hebt, de keuze (vanuit je hart) zo gemaakt is! Ten gunste van jezelf en dus ook van de wereld.

Het is logisch dat je onwennig aan je nieuwe reis begint. De reis naar het leven dat bij jou past. Je hebt immers lang gefocust op het in stand houden van de wereld zoals je die kent. Je opvoeding, je overtuigingen, de plaatjes zoals het hoort te gaan. Maar die wereld is aan het veranderen of jij nou wilt of niet. En als jij mee verandert, dan valt straks alles weer op zijn plaats. Niemandsland kan alleen bestaan bij de gratie van grenzen. Het is dus eindig. Niemandsland is je eerste stap en het nieuwe pad zal al snel vertrouwd voelen, omdat het in overeenstemming is met jou.

Het gras is heus groener aan de andere kant van jezelf! Of laat je je liever leven? Zet gewoon maar dat eerste stapje, that’s all, ook al weet je nog niet precies waarheen. Het komt allemaal goed!

En ik help je er graag bij. Daarom heb ik een e-book geschreven over de vier basisstappen voor een nieuwe start. Je kunt het hier gratis downloaden.

Laat een reactie achter