Soms voel je wel dat er iets niet klopt, maar kun je er niet precies de vinger op leggen. Laat staan dat je weet wat je er nu aan moet doen. Dan is er een hele fijne tekenoefening die niet alleen jouw situatie in kaart brengt, maar die je ook instant inzicht geeft wat je NU te doen hebt. Welk eerste kleine stapje je kunt zetten om je gelijk beter te voelen en je weg te vervolgen. Deze oefening gebruik ik zelf regelmatig. Misschien heb je hem zelfs al gedaan, tijdens de Clarity Boost online basistraining boordevol tools voor meer helderheid en grip op je leven.

Voorafgaand doe ik eerst een REALITY CHECK, die je trouwens ook terugvindt in de Clarity Boost. Hoe hangt de vlag er bij in mijn leven op de diverse levensgebieden. Zo ook vandaag, op welk levensgebied hapert het waardoor ik het gevoel heb vast te lopen? Het euvel blijkt te liggen op werkgebied waar ik gematigd tevreden over ben, want ik scoor een ‘5’. Ik vind het lastig onder woorden te brengen waar de schoen wringt, maar begrijp wel dàt ik op dat gebied niet uitmuntend scoor (deze scores zijn overigens nooit goed of fout maar een heel fijne indicator voor waar je staat).

Daarom is het zo fijn om deze informatie nu uit te TEKENEN, want hiermee vertelt je onderbewuste jou wat er werkelijk speelt én wat er nu nodig is. Doordat je de situatie via je eigen ogen waarneemt, komt het namelijk op een andere manier weer bij je binnen en kun je er met een frisse blik naar kijken waardoor zich ook nieuwe oplossingen aandienen. Ik kwam vandaag al gauw tot de conclusie tussen welk denkpatroon en welke toekomstige zaken ik mezelf gevangen hield. Zoiets overkomt ons allemaal en het houdt je ongemerkt ‘stay put’, op dezelfde plek. We willen wel verder, maar verzetten geen stap doordat we vastgenageld lijken tussen het verleden, dat wat we kennen, en onze verwachtingen over de toekomst, het hoe.

Direct duidelijkheid

Door tijdens het tekenproces die elementen te elimineren waar je geen invloed (meer) op hebt, blijft heel duidelijk over waar je nu staat. Wat JIJ NU te doen hebt en dat wat je nu ook kàn doen. Het wordt mij vandaag weer even heel duidelijk: ik heb meer stralende input van mezelf nodig! Ik zie enerzijds dat ik afgeleid was door wat ik nou juist niet meer wilde, en kan daardoor direct weer een verandering in mijn denken en voelen aanbrengen, door mijn focus te richten op wat ik wél wil (wet van aantrekking). En anderzijds zie ik ook dat ik me weer veel te druk maak om zaken van buitenaf, hoe het ‘heurt’. Waardoor ik was vergeten dagelijks mijn eigen blijheidsdansje te doen. Ik voel me gelijk weer een stuk lichter! Bring the joy!

Blij dat ik de tijd neem vandaag om op deze super snelle en praktische manier werkelijk te voelen en zo te kunnen omarmen wat zich nu aandient. Het kleine stapje dat er op volgt, maakt dat ik alweer in beweging ben. Op mijn éigen-wijze pad, waarop ik me niet langer sufpieker of ik voldoe aan verwachtingen, maar mijn eigen koers vaar. Heerlijk, ik ben weer in beweging.

Instructiefilmpje

Wil jij ook graag deze instant verhelderende tekenoefening doen? Weet dan dat het instructiefilmpje behalve in de basistraining ook in een van mijn inspiratiemails zit, die je ontvangt nadat je het gratis e-book hebt gedownload. En ideaal: je hoeft he-le-maal niet goed te kunnen tekenen! Dus heb jij het gevoel dat je vastloopt? Gun jezelf dat momentje en ga weer stralend verder. Want YES you can! Kan ik je hier nog verder bij helpen? Neem dan vooral contact met me op!

Liefs,

Marike

Laat een reactie achter